Verloskundigenpraktijk Dordrecht

 

Je verloskundige zal waarschijnlijk contact opnemen met je ziekenhuis om te laten weten wanneer de baby wordt verwacht en wanneer je wordt ontslagen. Zij heeft een keuze uit geboortecentra in uw omgeving. Misschien wil zij deze informatie ook toegestuurd krijgen.

In het Verenigd Koninkrijk zijn in sommige ziekenhuizen “Bevallings- en postnatale diensten” beschikbaar in de 28e week van de zwangerschap. Veel van deze diensten zijn nu echter vrijwilligersorganisaties. Het is van essentieel belang dat u zich eerst op de hoogte stelt van de omvang en het soort zorg dat in uw omgeving beschikbaar is.

U en uw partner zullen met uw wederhelft(en) moeten bespreken wat uw wensen zijn voor de baby en de geboorte. Er worden nu meer dan 1,8 miljoen baby’s per jaar geboren in het Verenigd Koninkrijk. Sommigen hebben een thuisbevalling gehad. Een thuisbevalling is in Groot-Brittannië erg populair geworden bij jonge vrouwen die zich geen ziekenhuisbevalling kunnen veroorloven of die een zwangerschap met een laag risico hebben. Gratis vroedvrouwenzorg, thuis bevallen met een vroedvrouw, bespaart de belastingbetaler naar schatting jaarlijks duizenden ponden. Deze zorg wordt normaal gesproken gedekt door de NHS, maar dat is niet altijd het geval.

Het is ook belangrijk dat u zoveel mogelijk zelf op onderzoek uitgaat – u moet zoveel mogelijk informatie krijgen van het onderwijs, het consultatiebureau en andere gezondheidswerkers – en u moet zoveel mogelijk zwangerschapsboeken en -tips lezen. Zelfs chatrooms op internet over zwangerschap, zoals die op forums, zijn heel goed voor advies.

Sommige kraamvrouwen gaan naar een particuliere vroedvrouw, maar de meesten moeten naar de NHS omdat hun gebieden geen functionerende vroedvrouwenverenigingen hebben. Je hebt echter privacy en keuze. Je moet misschien veel betalen, maar veel vrouwen gaan privé om geld te besparen. Dan zijn er nog de extra’s: extra’s zoals het gebruik van een verloskundige of een andere vroedvrouw, een privé-kamer en eventueel de kosten van het aankleden van je vroedvrouw.

Je verloskundige biedt beginnende steun en hulp in de ruimste zin totdat je meestal volledig bent ingewerkt. Na de bevalling volgt meestal een wachttijd voordat je de baby mag zien. Je krijgt papierwerk en wacht in een vreemd land dan je eigen land, vooral op weg naar je geboorteplaats. Je slaapt en wacht. Maar de reis is de moeite waard en je baby wordt door jou op deze wereld gezet in de cirkel van het leven.

Als je van plan bent om na de geboorte van de baby buitenshuis te gaan werken, worden er vaak wat meer eisen gesteld aan de ondersteuning die je van je verloskundige krijgt en dat kan een hele opluchting zijn. Of je hebt vrienden of familie om een beroep op te doen of, als je geluk hebt, kan de vroedvrouw zelf een beroep op haar doen. Dit is een belangrijk onderdeel van het hele proces en je moet er het beste van maken, maar je moet wel de tijd nemen is vooruit plannen als je van plan bent om te werken. Je hebt eindelijk de touwtjes in handen en de uitgelezen kans om voor jezelf en je partner te zorgen.

Lees meer:

Kraamzorg Dordrecht

Wat u moet weten over uw verloskundige

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *