Kindervoorstelling

 

Zelfs shows voor kinderen die niet in hetzelfde huis wonen en geen ouders hebben (zoals de onze), noemen we meer kijkers, wat een gemengd programma betekent.

Nu komt het belangrijkste: als u vindt dat een kindervoorstelling niets voor u is, hoeft u zich niet slecht te voelen: u kunt het nog steeds zien (op Theater.nl

of je streaming service). Maar je zult verliefd worden op het script, de muziek en de vertolkingen. Wat moet er ook gezegd worden over de boeken? Ze zijn niet gemaakt voor kinderen of het publiek van kinderen. De boeken zijn meer voor verschillende leeftijdsgroepen die van een ander soort vermaak houden (zoals je dat ook bij Theater.nl vindt). Natuurlijk, als je van kindershows houdt, zul je hier zeker van genieten. Maar al deze shows zijn ongetwijfeld niet gemaakt door een getraind kind, ze zijn gemaakt op een manier die meer publiek trekt. Het lezen van het script geeft je veel meer informatie over het theater en de show, en ook een goed inzicht in wat de acteurs denken. Dus als je kiest voor deze shows, vindt u grote acteurs en soms beginnende docenten. Dit zijn geweldige mensen om gezellige huisfeestjes mee te houden!

Toen we collega-tolken vroegen hoe ze een kindervoorstelling als een familievoorstelling herkenden, kregen we verschillende goede antwoorden. Ik wil graag één zo’n antwoord met u delen: De meeste kindershows uit het verleden zijn altijd een familieshow geweest met af en toe een komisch element. Het is ook makkelijk om kinderen aan te trekken als de cast bestaat uit mensen van verschillende leeftijd. Ja, het kan een beetje gênant zijn wanneer een kinderarts in het openbaar ophoudt zich voor te doen als een kind en het toneel in verlegenheid brengt waar hij de rol speelt. Deze korte video doet precies dat: Een Clubvoorstelling, bomvol vanwege alle kinderen van 8,9, 10 & 11 jaar. Foto: Kinderen & ouders tijdens een verfilming van een 3-D productie “Kidnapped” gehost door IKORG in 2014.

Zelfs het geannuleerde acquisitiehuis zei in zijn aankondiging dat het open zal gaan tijdens de schoolvakanties, en kinderen zal verwelkomen net als in de jaren ’30 – de verloren jaren ’70. Wat ik het leukste vind is dat Quentin zo vaak als nodig naar het theater reist om de scripts aan te passen voor alle leeftijden. Ook de vaste rubriek die op vrijdagavond wordt uitgezonden is altijd een familievoorstelling met wat komische elementen, dus waarom niet doordeweeks samen van de andere voorstellingen genieten? Mensen uit het publiek van de ontslagen april 2012 worden natuurlijk soms uitgenodigd om naar het theater te komen om de shows met de cast te bekijken. Ook is er een buitenpodium waar jonge mensen, soms kinderen, misschien zelfs gratis, op een weekenddag van de voorstelling kunnen komen genieten. En het belangrijkste: voor kindershows is geen voorbereiding of voorkennis nodig. Met welk soort plaatjes krijg je meer mensen? Misschien komedie, sneeuw, vrachtwagens, zonne-energie of buitenaardse wezens. Het is allemaal gelijk op Theater.nl .

Lees meer:

Kindertheater

Straattheater

Hoe word je een kindershow

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *