Gastouder HilversumDeze persoon kan ook andere banen hebben, zoals een bedrijf aan huis. Gastouders kunnen vaak op de hoogte blijven van de activiteiten van de kinderen door hun e-mails van school te controleren. Het kan ook zijn dat zij niet in de buurt van de kinderen wonen. Een aantal mensen zorgt voor de tussendoortjes en de lunch van de kinderen, zoals leerkrachten die geen dagopvang doen. Anderen zorgen ook voor de school tijdens de schoolpauzes.

Nachten en dagenHet leven van een gastouder kan vele dagen en enkele nachten omvatten. Over het algemeen zijn alle dagen relatief hetzelfde voor een gastouder, behalve wanneer er een zuigeling of een klein kind aanwezig is. Wanneer bijvoorbeeld een zuigeling of een baby dag en nacht thuis is, kunnen de werktijden van een gastouder van 9 tot 3 uur ’s ochtends zijn. De avonduren kunnen ook van 9 uur en tot 2 uur ’s nachts zijn. Een onderwijzeres van een kinderdagverblijf kan een langer werkschema hebben van 2 uur ’s nachts tot 5 uur ’s ochtends, als zij deel uitmaakt van dat programma. Het werkrooster van gastouders kan ook van 9 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s ochtends lopen.

Het aantal kinderen zal de dag van de week veranderen. De werkzaamheden kunnen van dag tot dag verschillen. Met meer dan één kind tegelijk in huis, heeft de gastouder meer taken te vervullen. Als er bijvoorbeeld 9 kinderen aanwezig zijn, kan het zijn dat de maaltijdbereiding ’s morgens om 6 uur moet gebeuren omdat nog niemand geslapen heeft. Aan het eind van de dag moeten er meer taken worden afgehandeld, zoals schoonmaken, de was doen en boodschappen doen. Aan de andere kant, als er maar één kind aanwezig is, kan het zijn dat er meer tijd besteed moet worden aan opruimen en boodschappen doen. De gastouder kan ’s avonds om 13.00 uur, wanneer iedereen zou moeten slapen, vermoeider zijn, omdat het ene kind speelt, het andere in slaap probeert te vallen en de gastouder niet te laat op haar werk wil komen. Als er maar één kind op een bepaald tijdstip aanwezig is, heeft de gastouder de volledige controle over het tijdstip waarop de maaltijden worden bereid.

Voordelen van gastouderopvangDe meeste ouders besluiten om ten minste een deel van de kinderen te ontvangen, maar voor anderen die werken besluiten ze tot het laatste moment te wachten en te hopen dat ze niet te laat zijn. Hierdoor krijgen de meeste gastouders twee tot drie uur slaap per nacht. Het resultaat is dat de dagen veel minder stresserend zijn door de slaap overdag. De grote bonus van een gastouder is dat de uren voor de gastouder opgaan nadat een ander kind zindelijk is geworden omdat er een nieuw schema is opgesteld.

Kosten van een Hosting PlanSinds er meer kinderen kinderopvang nodig hebben dan waar sommige plaatsen plaats voor hebben, zal het inhuren van een gastgezin een echt koopje zijn. Tegen de gemiddelde kostprijs van $ Cornell Call, zullen de uren van de gastouder voor elk bijkomend kind met minstens 16 minuten verminderd worden, $ 15 per uur langer, en $ 2 per uur langer. Hoewel trainingsdagopvang duurder is, hoeven de ouders niet 4 kinderen te voeden. In dit geval vallen de besparingen uiteen in de kosten voor de opleiding van de dagopvang en de gastouder.

Taken aan huisWillen de ouders voor een bepaalde tijd iemand in huis hebben om voor hun kleine kinderen te zorgen die niet zonder gezelschap bij hen kunnen blijven, maar die niet de kennis of ervaring hebben om hen les te geven?

VeiligheidWat is veiligheid? Als een ouder naar huis gaat en ontdekt dat zijn kinderen niet thuiskomen, kan hij ervan uitgaan dat er iets mis is, of dat iemand in het huis heeft ingebroken.

Lees meer:

Oppas Hilversum

Hoe krijg je een kind zover om regels te volgen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *