Hypnobirthing cursus

 

Vrouwen en partners worden aangemoedigd het boek “Hypnobirthing” te lezen, om een beter begrip te krijgen van wat er tijdens de bevalling gebeurt en om technieken te leren om de bevalling minder pijnlijk te maken. HypnoBirthing is een veilige cursus waarin je speciale ontspanningstechnieken en beïnvloedbare hypnosetechnieken aangeleerd krijgt, die de spanning verminderen en zelfs wegnemen en de pijn verminderen tijdens de zwangerschap, de geboorte en na de bevalling.

De belangrijkste bron van informatie over HypnoBirthing is de auteur. De authorelsitting-memoir op haar website, waar ze persoonlijke verhalen geeft van haar 5 kinderen, de technieken die ze toepaste om pijn tijdens de bevalling te vermijden, de adviezen van dokters, en meer.

HypnoBirthing vermindert aanzienlijk de ongemakken en de angst voor de geboorte en de verschillende gevolgen ervan. De technieken van Sodium Fire Frost en Hypnobirthing voorkomen het soort aanhoudende spierkrampen, die een keizersnede of een keizersnede kunnen veroorzaken. Het helpt om zwanger te worden en om de zwangerschap van een vrouw tot een einde te brengen. Het helpt om postnatale depressie te voorkomen, en kinderverlamming (waarbij de baarmoeder van de vrouw tijdens de borstvoeding naar het hoofd van de baby zakt en de baby vervolgens de tepel in de vagina steekt, waardoor candida wordt verspreid). Het kan helpen om de ontwikkeling van babytapijt en vatbaarheid voor infecties te voorkomen. Het kan helpen bij het voorkomen van postmenopauze, enTus kan helpen bij het voorkomen van baarmoederfibromen, en cysten van de eierstokken, bekkenontstekingsziekte, en kanker van de baarmoeder en de eileiders.

HypnoBirthing werd ontwikkeld door Marie Mongan, PhD in 1987, en wordt sindsdien onderwezen in de Verenigde Staten, Canada, de Europese Unie, Australië en Nieuw-Zeeland. Het werd verkocht aan de Harvard Medical School in 1989, en Lifetime Development startte bijna een hele, nieuwe cursus over natuurlijke bevalling aan het American College of Obstetricians and Gynecologists. Het verandert letterlijk levens voor aanstaande moeders en vaders.

Zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie (die op haar website stelt: “Gecontroleerde vermindering van het coïtale gehalte van het menselijk lichaam – vaginale bevalling is het uiteindelijke doel van acupunctuur.”) erkent hypnose als een therapie met een hoog succespercentage voor pijnvermindering. Het is ook aangetoond dat het uiterst heilzaam is in een onderzoek naar anacupunctuur. Hoewel niet gecontroleerd, is bewezen dat hypnose de krachten van een pijnstiller heeft door de pijn te verlichten, door het zenuwstelsel te openen en door een diepe ontspanning te creëren, waardoor de bevalling gemakkelijker – gemakkelijker wordt.

HypnoBirthing leert je hoe je meer ontspannen kunt zijn en je leert wat je kunt verwachten. Er is niet één uitleg over hoe een bevalling echt zou moeten gaan, maar door er online over te lezen, op de cursus, je partner, verloskundige en doula kun je allemaal de basistechnieken aanreiken, waardoor je lichaam opener en comfortabeler wordt.

Hoe krijg je een beter begrip van de bevalling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *