Babyhapjes 8 maanden

Als ouder bent u er waarschijnlijk van uitgegaan dat uw kind hetzelfde denkt als u als het op smaak aankomt. Tot op zekere hoogte is dat waar, maar er zijn zeker bepaalde voedingsmiddelen die je kind zal inruilen voor andere, minder bevredigende smaken. Neem bijvoorbeeld chocolade. De meeste baby’s hebben een onmiddellijke afkeer van de kleur van chocolade, wat betekent dat ze meestal worden gemeden voor het gebruik van chocolade. Net als u houden ze misschien ook niet van de smaak van noedels. Recente studies hebben echter aangetoond dat baby’s die in beperkte hoeveelheden chocolade krijgen, duidelijk meer gaan zuigen op voedingsmiddelen. Op dezelfde manier hebben ze een morsig effect wanneer ze opgroeien en velen van hen zouden graag chocolade-ijs willen hebben. Hoewel het waar is dat chocolade een zeer hoog suikergehalte heeft, tonen recente studies aan dat het de rookverslaving niet vergroot. In plaats daarvan stimuleert het de stofwisseling.

Sap – het gezondere alternatieve voeding

Als je meer van fruit houdt, heb je geluk. Bijna alle populaire merknamen van sladressings zijn eigenlijk gemaakt van geconcentreerd vruchtensap. Granaatappelsap is recentelijk in de belangstelling gekomen en van vruchtensappen in het algemeen wordt aangenomen dat ze een positief effect hebben op de hartfuncties. Het grote verschil tussen geconcentreerd vruchtensap en vruchtenpulp is dat het eerste de vezel, anthocyanen, bevat, waarvan is bewezen dat ze het risico van een beroerte verminderen door het vermogen van een persoon om de slagaders bij te houden te vergroten en de bloeddruk te verlagen.

Chocolade: de gezondere manier om een trek te stillen

Wanneer een baby van 8 maanden trek heeft in chocolade, mag dat zeker niet worden verhuld. Chocolade bevat verschillende natuurlijke stoffen die heilzaam en zeer goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van een baby. De consumptie van chocolade helpt de hersenen actief te blijven, waardoor ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Sommige studies wijzen er zelfs op dat chocolade kan helpen om het risico op diabetes te verminderen. Bovendien helpt chocolade bij de vertering van voedsel. Sommige granen, fruit en chocolade bevatten ook veel vezels, die het lichaam helpen te ontgiften. Het belangrijkste is echter dat overconsumptie van chocolade of overmatig eten van chocolade kan leiden tot aantasting van verschillende delen van het lichaam. Een tiener of volwassene die overgewicht heeft en aan diabetes lijdt, heeft een grote kans om deze aandoening te ontwikkelen. Langdurige blootstelling aan de zon, vervuiling en barre weersomstandigheden verhoogt ook de kans op het ontwikkelen van de aandoening.

Volwassene of tiener?

Als ouder moet je op de hoogte zijn van de eetgewoonten van je kind. Door een tiener te spenen met chocolademelk of cornflakes bij het ontbijt, wordt haar behoefte aan de voedingsstoffen van deze ontbijtproducten bevestigd. Het spenen kan op natuurlijke wijze plaatsvinden vanaf de leeftijd van twee maanden. Vanaf de leeftijd van vier maanden moet een kind worden gevoed met vaste voeding. vaste voeding zoals koemelk, gehakt, gesteriliseerde melk enz. Melk die door een baby van meer dan drie maanden wordt opgenomen, mag nooit door een dier worden gebruikt. Het wordt ook aan oudere kinderen gegeven vanaf de leeftijd van zeven maanden. De noodzaak van goede en vaste voeding wordt steeds onderstreept.

Meer informatie over bovengenoemde gevoelige onderwerpen is te vinden in Gezondheidsbijeenkomst II.

Bekijk de gezondheidstips, hoop en dromen van een diabeet.

Suikergewoonten van een volwassene:- een toegeeflijke weddenschap is mogelijk.

Bekijk de informatie over melk:- maak uzelf vertrouwd met de verschillende soorten melk die er zijn en beslis welke het meest geschikt is voor uw kind. Raadpleeg uw kinderarts voor meer informatie. Laat uw kind geen koemelk drinken, want koemelk is niet geschikt om door een kind te worden gedronken. Koemelk bevat ongeveer 63 procent van het vet van een koe, terwijl geitenmelk ongeveer 13 procent bevat.

Hoe kom ik van chocolade af?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *